Development of the mathematical model of the biotreatment process of water-soluble gaseous emissions - Bakhareva, A.; Shestopalov, O.; Filenko, O.; Kobilyanskiy, B. B. (ЧП «Технологічний Центр», 2017)
У результаті лабораторних експериментів показана можливість біоочистки розчинних у воді газоподібних сірководню, діоксиду сірки та аміаку. На основі отриманих емпіричних залежностей та теоретичних уявлень щодо неста-ціонарності процесу розроблено математичну модель біодеструкції газоподібних водорозчинних забруднювачів. Алгоритм враховує стан динамічної рівноваги між безперервною абсорбцією забруднювачів та їх біоокисненням у воді шару біореактору, що омивається. Отримані залежності дозволяють адекватно описувати процес біо-очистки та розраховувати його параметри.
Keywords: очистка викидів; процес біо-очистки; сірководень; діоксид сірки