Мотивування споживачів фітнес-послуг із урахуванням їх психотипу - Василенко, М. М.; Олійник, Д. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
У статті проаналізовано сучасні теорії та підходи до мотивування людей до діяльності. Дослідження зосереджене на важливості врахування психотипів людей при розробці та впровадженні стратегій для покращення їхньої мотивації. Психотип - це термін, який використовується для опису унікальної комбінації особистісних рис, цінностей та інтересів, які впливають на поведінку індивіда. Показана сутність більшості типологічних класифікацій особистості та акцентовано на перспективі застосування у фітнесі типологіій Кречмера, Себіре, Чатцісаранітса та Уілсона.
Keywords: мотивація; потреби; тип особистості; фітнес; motivation; needs; personality type; fitness