Математические модели мультифизичного анализа конструкций для CALS технологий - Назаренко, Сергей Александрович (НТУ "ХПИ", 2008)
Розглядаються проблемні питання, що виникають при розробці математичних моделей складних конструкцій за наявності дії полів різної природи. Розроблені методи аналізу послідовнозв'язаних, сильнозв'язаних, слабозв'язаних мультифізичних просторових скінчено-елементних моделей систем. Обгрунтовано використання сукупності методів аналізу при дослідженні життєвого циклу об'єктів нової техніки.

The complex of theoretical, calculable and applied questions of elements product lifecycle management are studied. Coupled-field analyses are useful for solving problems where the coupled interaction of phenomena from various disciplines of physical science is significant. There are basically 3 methods of coupling distinguished by the finite element formulation techniques used to develop the matrix equations.
Keywords: мультифизичное моделирование; моделирование; CALS технологии; жизненный цикл