Педагогічні аспекти відкритого дистанційного навчання - Андрєєв, Олександр Олександрович; Бугайчук, Костянтин Леонідович; Каліненко, Наталя Олексіївна; Колгатін, Олександр Генадійович; Кухаренко, Володимир Миколайович; Люлькун, Ніна Ананьївна; Ляхоцька, Лариса Леонідівна; Сиротенко, Ніна Гаврилівна; Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (КП "Міськдрук", 2013)
У монографії розкриті педагогічні аспекти відкритого дистанційного навчання, обґрунтовується поява нової педагогічної науки – електронна педагогіка, адекватної інформаційному суспільству. Досліджуються теоретичні положення педагогічної культури викладача, психолого-педагогічні та акмеологічні підходи в дистанційному навчанні, розроблені науково-практичні рекомендації щодо застосування сучасних ІТ-технологій в освіті. Дане наукове видання призначене для керівників освіти, науково-педагогічних і педагогічних працівників вищих навчальних закладів, аспірантів та докторантів.
Keywords: e-learning; MOOC; connectivism; open education; cloud technology; personal learning network; personal learning environment; pedagogy theory; tutor; informal learning; unformal learning; diagnostic; дистанційне навчання; дистаційний курс; електронне навчання; персональна навчальна мережа; персональне навчальне середовище; педагогічна культура; електронні засоби навчання; тьютор