Сутність та особливості формування екологічної культури майбутніх фахівців - Касьянова, О. М.; Демідова, Юлія Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто особливості формування екологічної культури майбутніх фахівців. Показано, що екологічна культура формується через спеціальні види діяльності – екологічну освіту і виховання. Саме вони дозволять сформувати особистість, якій належатиме майбутнє, вільне від екологічних проблем. Лише формування екологічно свідомої людини майбутнього з високим рівнем екологічної культури і поведінки дозволить зберегти природні умови існування цивілізації і вивести її на шлях екорозвитку.

The paper considers the peculiarities of formation of ecological culture of future professionals. It is shown that the environmental culture is formed through special activities - ecological education and training. These factors can create a personality, which will belong to a future free from environmental problems. Only the formation of ecological consciousness of the person of the future with a high level of environmental culture will save the existence of civilization and bring it to the way ecodevelopment.
Keywords: освіта екологічна; виховання екологічне; самосвідомість; ресурси природні; міфологія українська; землеробство; довкілля; середовище природне