Побудова моделі Вольтерри око-рухової системи людини на основі даних айтрекінгу - Павленко, В. Д.; Шаманіна, Т. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Розроблено інструментальні, обчислювальні та програмні засоби побудови нелінійної динамічної моделі око-рухової системи (ОРС) людини на основі даних експериментів "вхід-вихід" з використанням тестових візуальних стимулів та інноваційної технології айтрекінгу. Для ідентифікації використовується модель Вольтерри у вигляді багатовимірних перехідних функцій 1-го, 2-го та 3-го порядків, які враховують інерційні та нелінійні властивості ОРС. Розроблені в середовищі Matlab програмні засоби обробки даних айтрекінгу апробовано на реальних даних експериментального обстеження ОРС.

Instrumental computing and software tools have been developed for constructing a nonlinear dynamic model of the human oculomotor system (OMS) based on the data of inputoutput experiments using test visual stimuli and innovative technology Eye-tracking. For identification the Volterra model is used in the form of multidimensional transition functions of the 1st, 2nd and 3rd orders, taking into account the inertial and nonlinear properties of the OMS. Software tools for processing Eye-tracking data developed in the Matlab environment are tested on real data from an experimental study of OMS.
Constructing of the Volterra model of human oculomotor system based on the Eye tracking data
Keywords: око-рухова система; ідентифікація; модель Вольтерри; багатовимірні перехідні функції; тестові візуальні стимули; технологія айтрекінгу; oculomotor system; identification; Volterra model; multidimensional transient functions; test visual stimuli; Eye-tracking technology