Фізика напівпровідників та напівпровідникових приладів - Ніколайчук, Григорій Павлович (My University, 2020)
У навчальному посібнику розглянуті фізичні властивості напівпровідників та фізичні принципи роботи основних напівпровідникових приладів сучасної інформаційної мікроелектроніки. Посібник призначено для студентів технічних спеціальностей.
Keywords: будова атомів; зонна теорія твердих тіл; рівень Фермі; власні напівпровідники; домішкові напівпровідники; прямий струм; стабілітрони; тунельні діоди; поглинання світла; світлодіоди; напівпроводникові лазери; біполярні транзистори