Системна організація термінів на прикладі спеціальних назв нанотехнологій - Кримець, Оксана Михайлівна; Лухіна, Марина Юріївна (Соціально-гуманітарна науково-творча майстерня "Новий курс", 2023)
У статті схарактеризовано системність як одну з найважливіших ознак термінології, що виявляється як в плані словесного вираження, так і в плані поняттєвого наповнення спеціальних одиниць мови. На прикладі спеціальних назв нанотехнологій виявлено типи термінів за сферами поширення та продемонстровано їх зв'язок з термінами інших наукових та технічних галузей знань.
Keywords: науково-технічна термінологія; системність; терміни нанотехнологій; загальнонаукові терміни; міжгалузеві терміни; вузькогалузеві терміни