Визначення параметрів теплообміну багатошарових елементів конструкцій - Біляєва, В. В.; Берлов, О. В.; Клім, В. Ю. (НТУ "ХПІ", 2012)
Параметри теплообміну багатошарових елементів конструкцій були визначені за допомогою розв’язання обернених задач теплопровідності. Операційним методом отримані розв’язки задачі нестаціонарної теплопровідності для складених елементів конструкцій з умовами неідеального теплового контакту. Для розв’язку граничної оберненої задачі теплопровідності використані методи регуляризації та ортогональні поліноми Чебишева.

The heat transfer parameters of multilayer construction elements are determined with the help of solution of inverse heat conduction problems. The solutions of non-stationary heat conduction problem for component construction elements with the condition of non-ideal thermal contact are obtained by operational method. The methods of regularization and orthogonal polynomials of Chebishev are used to solve the boundary inverse heat conduction problem.
Keywords: теплообмін; теплопровідність; обернена задача