Методичні вказівки до практичних робіт з курсу "Основи наукових досліджень у виробництві харчових добавок і косметичних засобів" - Бєлінська, Анна Павлівна; Марченко, Валерія Сергіївна (My University, 2021)
Методичні вказівки призначені для виконання практичних робіт з дисципліни курсу "Основи наукових досліджень у виробництві харчових добавок і косметичних засобів". Практичні роботи включають в себе завдання з формулювання наукової проблеми, обґрунтування теми наукових досліджень, аналіз наукових публікацій, перевірки на плагіат результатів наукових досліджень у сфері виробництва та використання харчових добавок та компонентів косметичних засобів, харчових та косметичних технологій; придбання навичок обробки результатів однофакторних і багатофакторних експериментів, побудови графіків і діаграм, отримання рівняння, що описує процес, оцінка його адекватності у програмному забезпеченні Microsoft Excel і Statistica; придбання навичок розрахунку складу харчових добавок, харчових продуктів або косметичних засобів за допомогою електронних таблиць, а також придбання навичок наукового консультування, організації наукових досліджень "з нуля" через вирішення нестандартних практичних задач. Практикум дозволить сформувати у студентів навички роботи з науково-технічної літературою за спеціальністю, вивчення основ методик, постановки, планування і проведення наукових експериментів, обробки та узагальнення наукових даних і оформлення результатів роботи у формі кваліфікаційних робіт.
Keywords: методичні вказівки; аналіз наукових публікацій; апроксимаційна залежність; побудова діаграм; наукове консультування