Глобальні виклики мікропластику: сучасний стан і перспективи боротьби - Новожилова, Тетяна Борисівна; Осіпов, М. В. (Київський авіаційний інститут, 2025)
Розглянуто джерела мікропластиків, їх поширення в різних середовищах та наслідки для довкілля. Особливу увагу приділено міжнародним ініціативам, зокрема Договору ООН із боротьби з пластиковим забрудненням як важливого інструменту міжнародного правового механізму охорони довкілля.
Keywords: мікропластик; забруднення довкілля