К вопросу об организации поточного производства нитевидных кристаллов тугоплавких неорганических соединений методом кристаллизации из раствор расплавов на основе галоидов щелочных металлов - Шапорев, Валерий Павлович; Шестопалов, Алексей Валерьевич; Питак, Инна Вячеславовна (НТУ "ХПИ", 2015)
У статті представлений новий технологічний процес отримання ниткоподібних кристалів тугоплавких неорганічних сполук шляхом кристалізації з розчин-розплавів галоїдів лужних металів, а також конструкція реакторної установки для реалізації процесу. Технологічний процес передбачає наявність чотирьох послідовно з'єднаних температурних зон, в яких підтримується заданий температурний градієнт.

This paper presents a new process for producing whiskers refractory inorganic compounds by crystallization from a molten solution of alkali metal halides, as well as the design of the reactor facility to the process. The technological process provides for four series-connected temperature zones that support a given temperature gradient.
The organization of assembly-line production of whiskers refractory inorganic compounds by crystallization from solution-melts based on alkali metal halides
Keywords: коэффициент диффузии; мотор-редуктор; раствор-расплавы галоидов; температурный градиент; конструктивное оформление; реагенты