Визначення напрямків та умов забезпечення технологічного розвитку промислових підприємств - Перерва, Петро Григорович; Нестеренко, Роман Олександрович; Верютіна, Вікторія Юріївна (Плай, 2015)
У статті наведено фактори технологічного розвитку підприємств та виклики, які з цим пов'язані. Визначена потреба створення науково обґрунтованої системи управління процесами формування, ефективного використання і розвитку виробничого потенціалу на підприємствах, які мають інноваційну спрямованість розвитку. Наведено основні завдання розвитку системи трудового потенціалу, його впливу на інноваційну та виробничу складову підприємства.

In the article the factors of technological development of enterprises and the challenges associated are recognized. The need to create science based management processes of formation, and efficient use of the productive potential in enterprises that are innovative direction of development are determined. The basic task of development of labor potential, its impact on innovation and industrial component of the enterprise.
Keywords: потенціал трудовий; потенціал виробничий; розвиток інноваційний; активність інноваційна; technological development; labor potential; production potential; innovative development