Виробництво метил-трет-бутилового ефіру з вторинного поліпропілену - Шевченко, Кирило Володимирович; Григоров, Андрій Борисович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Запропоновано схему виробництва метил-трет-бутилового ефіру з вторинного поліпропілену. Представлена схема передбачає проведення каталітичного піролізу вторинного поліетилену з отриманням ізобутилену, з якого в подальшому синтезують метил-трет-бутиловий ефір. A scheme for the production of methyl tert-butyl ether from secondary polypropylene isproposed. The presented scheme involves the catalytic pyrolysis of secondary polyethylene to obtain isobutylene, from which methyl tert-butyl ether is subsequently synthesized.
Keywords: метил-трет-бутиловий ефір; бензин; поліпропілен; піроліз; синтез; очищення; methyl tert-butyl ether; gasoline; polypropylene; pyrolysis; synthesis; purification