Паливовимірювальна система з діагностикою стану паливних агрегатів та конструктивних елементів - Сивашенко, Т. І.; Кошкін, Ю. А.; Мостовий, М. В.; Лапенко, Р. І. (НТУ "ХПІ", 2015)
Представлена система паливовимірювання та діагностування агрегатів та елементів паливних систем. Велика кількість функціональних, алгоритмічних та електричних зв’язків паливної системи, а також велика її роль в забезпеченні безпеки польотів потребує забезпечення ефективного і неперервного контролю та діагностики технічного стану всіх агрегатів та елементів на протязі всього польоту. Представлена система забезпечує безперервний контроль стану паливних агрегатів, вимірювання кількості палива на протязі польоту, а також забезпечує спеціальними тестовими каналами діагностику вузлів та агрегатів паливної системи.

The system of fuel measuring and the diagnostic of the units and elements of fuel measuring is presented. A great number of functional and constructive connections of the fuel system and its important role in providing security of the flights demand an effective and continuous control diagnosis of the technical state of all aggregates and elements during the whole flight.
Fuel measurement system with diagnostics of the state of fuel aggregates and structural elements
Keywords: надійність; сигналізатори рівня палива; датчик вільної води; reliability; fuel meter