Вплив характеру взаємовідносин між сторонами конфлікту на його динаміку - Пономарьов, Олександр Семенович (НТУ "ХПІ", 2011)
Проаналізовано особливості виникнення і розвитку конфлікту в умовах трьох можливих варіантів взаємовідносин між працівниками організації як потенційними сторонами конфлікту. Розглянуто динаміку конфлікту при синергетичному, антагоністичному та паралельно-перехресному характері відносин між його сторонами. Показано, що останній їх тип є найбільш сприятливим і тому необхідно його розвивати при формуванні корпоративної культури

The features of origin and development of conflict are analysed in the conditions of three possible variants of mutual relations between the workers of organization as potential sides of conflict. The dynamics of conflict is considered at synergetic, antagonistic and parallel-cross character of relations between his sides. It is shown that their last type is most favorable and поэтому|и is needed to develop him at forming of corporate culture
Influencing of type of interrelations between parties of conflict on its dynamics
Keywords: паралельно-перехресний характер; синергетичний характер відносин; антагоністичний характер відносин; корпоративна культура; працівники; діяльність керівника