Понятійний апарат інтелектуального потенціалу машинобудівного підприємства - Марчук, Леся Сергіївна (Baltija Publishing, 2018)
Ефективність діяльності будь-якого підприємства, в першу чергу, залежить від управління його потенціалом. В сучасних умовах ринкової економіки ключовим фактором успіху є сукупність ресурсів та можливостей підприємства, що має назву так званого "інтелектуального потенціалу". Завдяки інтелектуальним складовим існує можливість запровадити сучасні наукомісткі технології, розробити нову продукцію, що в свою чергу, потребує створення сприятливих умов для наукових досліджень, які ґрунтуються на високому якісному рівні освіти, підвищенні кваліфікації та визнанні необхідності безперервного навчання протягом усього життєвого циклу машинобудівного підприємства, що призводить до змін в його розвитку.
The conceptual apparatus of the intellectual potential of the machine-building enterprise
Keywords: управління; машинобудування; економіка; розвиток