Методичні вказівки до самостійної роботи з освітнього компонента "Інноваційне управління ланцюгами постачання" - Сергієнко, Олена Андріанівна; Соснов, Ігор Ігорович; Білоцерківський, Олександр Борисович; Застьола, Євген Олексійович; Гудименко, Вячеслав Павлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Дисципліна «Інноваційне управління ланцюгами постачання» вивчає спеціальні питання, які пов’язані з інноваційним управлінням ланцюгами поставок для досягнення конкурентних переваг у сучасних умовах господарювання. Метою вивчення навчальної дисципліни є підготовка магістрів за спеціальністю D7 «Торгівля», що передбачає формування бази теоретичних знань та практичні навички щодо інноваційного управління ланцюгами поставок, проєктування, управління та оцінки ефективності функціонування ланцюгів поставок. Спеціальні (фахові) компетентності (згідно Стандарту освіти зі спеціальності): СК 2. Здатність проводити оцінювання продукції, товарів і послуг в підприємницькій та торговельній діяльності. СК 3. Здатність до ефективного управління діяльністю суб’єктів господарювання в сфері підприємництва та торгівлі. СК 4. Здатність до вирішення проблемних питань і прийняття управлінських рішень у професійній діяльності. Результати навчання: РН 8. Оцінювати продукцію, товари, послуги, а також процеси, що відбуваються в підприємницьких та торговельних структурах, і робити відповідні висновки для прийняття управлінських рішень. РН 9. Розробляти і приймати рішення, спрямовані на забезпечення ефективності діяльності суб’єктів господарювання у сфері підприємницької та торговельної діяльності. РН 10. Вирішувати проблемні питання, що виникають в діяльності підприємницьких і торговельних структур за умов невизначеності та ризиків.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; інноваційне управління; ланцюги постачання; торгівля; логістика