Інституціональні аспекти інноваційного розвитку економіки України - Жаворонков, В. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
Проаналізовано інституціональні аспекти інноваційного розвитку економіки України, які необхідні для визначення реальних, науково обґрунтованих механізмів запуску інституціонально - інноваційної моделі, яка має бути адекватною стану української економіки і глобальним викликам сучасності.

Institutional aspects of Ukraine economy innovative development are analyzed in the article. They are necessary for defining real, scientifically-based starting mechanisms for institutionally-innovative model which should be adequate to the Ukrainian economy and global challenges of our time.
Keywords: інституціоналізм; інновації; інституціональне середовище; трансформаційна економіка; громадянське суспільство; інтелектуальний продукт