Педагогічна майстерність викладача в умовах інформаційного суспільства - Резнік, Світлана Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті проаналізовано педагогічну майстерність викладача в умовах інформаційного суспільства. Обґрунтовано, що педагогічна майстерність викладача включає низку вимог, які можна поділити на групи: професіоналізм, мотиваційно-вольові, комунікативні, особистісні якості. Особливого значення в умовах інформаційного суспільства набуває педагогічне лідерство. Воно є запорукою створення певного інтелектуального середовища у процесі навчання як визначного центру особистісного та професійного розвитку студентської молоді.

The article analyzes the pedagogical skills of the teacher in the information society. It is proved that the pedagogical skills of the teacher includes a number of requirements, which can be divided into groups: professionalism, motivation and willpower, communication and personal qualities. Of particular importance in the information society acquires pedagogical leadership. It is the key to creating a certain intellectual environment in the learning process as the center of personal and professional development of students.
Pedagogical skill of teachers in the information society
Keywords: педагогічне лідерство; інтелектуальне середовище; розвиток студентської молоді; особистісні якості; pedagogical skills; pedagogical leadership; information society