Урахування закономірностей формування математичної культури учнів і студентів у процесі розвитку їх творчих здібностей - Дубініна, Оксана Миколаївна (Видавничо-виробниче підприємство "Мрія", 2015)
Обґрунтовано особливість розвитку творчих здібностей суб'єкта навчання у царині математики стосовно попереднього привласнення особистістю математичної культури відповідно до рівню розвитку науки на сучасному етапі, що потребує наукового забезпечення по урахуванню функціональних, параметричних і процесуальних закономірностей успадкування названої культури.

Peculiarity of creative abilities development of the subject of study in mathematics is justified with regards to person’s previous assignment of mathematical culture in accordance with the level of science at the present stage, which requires a scientific support to integrate functional, parametric and procedural laws of inheritance called culture.
Accounting of the regularities of mathematical culture formation among pupils and students in the process of their creative abilities development
Keywords: інтелектуальні уміння; математичні знання; закономірності; організаційно-педагогічні умови; regularities; creativity; mathematical culture