Методичні вказівки до курсового та дипломного проектування "Розрахунок біогазової установки для сільськогосподарської ферми" - Кошельнік, Олександр Вадимович; Павлова, Вікторія Геннадіївна; Долобовська, Ольга Вікторівна (My University, 2019)
В умовах зростання попиту і тарифів на енергоресурси, а також погіршення екології, скорочення запасів нафти, вугілля і газу особливого значення набувають питання енергозбереження та пошуку нових альтернативних джерел енергії. Одним із шляхів вирішення цього комплексу проблем може бути переробка сільськогосподарських відходів на біогазових установках (БГУ). Застосування БГУ у перспективі забезпечує споживачів високоефективними органічними біодобривами та біогазом, який можна використовувати в будь-яких побутових газових приладах.
Keywords: методичні вказівки; біогазова установка; енергетична ефективність; конструктивні параметри