Схема заміщення обмежувача перенапруг нелінійного для аналізу його роботи при порушеннях якості електроенергії в мережі - Шевченко, Сергій Юрійович (НТУ "ХПІ", 2016)
Метою даної роботи є визначення схем заміщення ОПН в режимах довгострокового прикладення робочої напруги, які дозволять виконувати аналіз їх роботи в умовах порушень якості електричної енергії. Наведена схема заміщення ОПН враховує компоненти необхідні для аналізу режиму роботи обмежувача перенапруг в цілому в області вольт амперної характеристики, що стосується струмів витоку. Такий аналіздозволить уточнити вибір ОПН враховуючи його роботу у зоні струмів витоку вольтамперної характеристики, де він працює найбільше часу.
Keywords: якість електричної енергії; робоча напруга; струми витоку; вольт амперна характеристика; аварійність; залишкові напруги