Дослідження алгоритмів аналізу даних для прогнозування неонатальних гіпоксичних уражень центральної нервової системи - Скарга-Бандурова, І. С.; Білобородова, Т. О. (НТУ "ХПІ", 2015)
Обґрунтовано необхідність використання методів інтелектуального аналізу даних для розв'язання проблеми прогнозування уражень центральної нервової системи (ЦНС) у новонароджених. Визначено основні етапи отримання даних для підтримки прийняття рішень при прогнозуванні патологій ЦНС. Запропоновано нові інформаційні моделі прогнозування гіпоксичного ураження ЦНС у новонароджених. Надано результати оцінки ефективності базових алгоритмів аналізу даних.

The necessity of using data mining techniques to solve the problem of prediction lesions of the central nervous system (CNS) in newborns. The main stages of data for decision support in predicting CNS pathologies. The new information models forecasting hypoxic CNS lesions in infants. Results of evaluating the effectiveness of basic algorithms for data analysis.
Research data analysis algorithms for the prediction neonatal lesions of the central nervous sitemy
Keywords: підтримка прийняття рішень; оцінка ефективності; модель; патології; data analysis; prediction; decision support; algorithm performance evaluation model