Нанопристрої з програмованими характеристиками - Мельник, О. С.; Трохименко, Н. В.; Собченко, А. О. (НТУ "ХПІ", 2015)
Реалізовано автоматизоване проектування наноелектронних схем з програмованими характеристиками на квантових мажоритарних компонентах. Запропоновані методи побудови арифметико-логічних обчислювальних пристроїв комбінаційного та послідовностного типів, які реалізують практично повну систему логічних функцій як в мажоритарному, так і в булевому базисах.

In the paper methods for constructing arithmetic and logical computing devices of combinational and sequentional types that implement a virtually complete system of logic functions in both majority and Boolean bases are proposed. An automated scheme for designing nanoelectronic circuits with programmable characteristics on quantum majority components is also implemented.
Nanocircuits with programmable characteristics
Keywords: квантові автомати; мажоритарний елемент; наносхеми; НСПХ; обчислювальна апаратура; quantum automata; majority element; field-programmable gate array; FPGA