Здоров'я людини як об'єкт державного управління - Мороз, Володимир Михайлович (Херсонський національний технічний університет, 2019)
У статті наводиться стислий аналіз тлумачення категорії «об’єкти державного управління», за результатами якого пропонується квінтесенція змісту відповідного явища. Розглядається можливість сприйняття феномену здоров’я на рівні одного із об’єктів державного управління із взяттям до уваги особливостей вияву його змісту в межах економічної та соціальної підсистем суспільства. Визначаються суперечності позиціонування феномену здоров’я на індивідуальному та державному рівнях, а також обґрунтовується потреба вдосконалення окремих норм законодавства України про охорону здоров’я.

The publication contains a brief analysis of the interpretation of the category "objects of public administration", basing on the results of which there is proposed the quintessence of the content of the relevant definition. The possibility of perception of the health phenomenon at the level of one of the objects of public administration with taking into account the peculiarities of its content within the economic and social subsystems of society is considered. Contradictions of positioning of a phenomenon of health at individual and state levels are defined, and also necessity of improvement of separate norms of the legislation of Ukraine about health care is proved.
People's health as an object of public administration
Keywords: об'єкти державного управління; феномен здоров'я; законодавство України про охорону здоров'я; державне управління системою охорони здоров’я; objects of public administration; health phenomenon; legislation of Ukraine about health care; public administration