Моделювання складових сумарної похибки і точності зубчастих коліс в радіально-коловому способі зубонарізання - Громнюк, С. І.; Грицай, І. Є. (НТУ "ХПІ", 2014)
Досліджено основні елементарні кінематичні та геометричні похибки технологічного процесу в радіально-коловому способі нарізаннязубчастих коліс дисковою фрезою в умовах непевного обкочування. Встановлено закономірності їх перенесення на профілі та викликані ними похибки зубообробки, які створюють теоретичні передумови керування якістю і точністю виготовлення зубчастих коліс.

The basic elementary kinematics and geometrical errors of technological process are investigational, method of cutting of gear-wheels by a disk milling cutter in continuous. Conformities to law of their transference are set on profiles and errors of treatment. Theoretical government quality and exactness of making of gear-wheels bases are created
A design of constituents of total error and exactness of gears at the radial-rotatory method of gear cutting
Keywords: нарізання; зубообробка; елементарні похибки; точність; cutting; treatment; gear-wheels; exactness; error; elementary errors