Особливості ціноутворення на науково-дослідні роботи - Климентова, Марія Віталіївна (Національна академія Національної гвардії України, 2024)
В доповіді доведено, що ціноутворення на НДР — це складний процес, який залежить від багатьох аспектів: від особливостей самого дослідження, вартості ресурсів і кваліфікації фахівців до ризиків та невизначеності результату. Використання різних методів ціноутворення дозволяє досягти оптимального балансу між інтересами замовника та виконавця, забезпечуючи ефективність і прозорість у фінансових відносинах.
Keywords: ціноутворення; науково-дослідні роботи; маркетинг; ринок; попит; пропозиція; економіка