Highly accurate approximation for sheath currents in high-voltage three-phase cable line - Tkachenko, O.; Pyrohova, U.; Grinchenko, V. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
This study focuses on sheath currents in high-voltage single-core XLPE-insulated power cables with solid bonding. The analysis covers flat and trefoil three-phase cable lines. Sheath current calculation is essential for evaluating thermal conditions, losses, and overall cable performance.

В роботі розглянуто струми в екранах одножильних силових кабелів високої напруги, з ізоляцією зі зшитого поліетилену (XLPE), при заземленні з обох кінців. Аналіз охоплює кабельні лінії змінного струму з розташуванням кабелів за схемами «у площині» та «у трикутник». Розрахунок струму в екранах є важливим при оцінці теплового стану, втрат та режиму роботи кабельної лінії.
Keywords: metal sheath; cable line; single-core cable; solid bonding; egulatory document; кабельна лінія; одножильний кабель; заземлення; нормативні документи; екран