Моделі інформаційної структури мультихмарних ком'ютерних систем з реплікацією даних - Козіна, Ольга Андріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У статті запропонована концептуальна модель інформаційної структури мультихмарної системи у вигляді діаграми IDEF0 та розроблена її декомпозиція для нативної мультихмари типу DBaaS, де визначено вхідні та вихідні параметри, механізми та обмеження. На основі цих інформаційних моделей розроблено математичну модель мультихмари узагальненого типу з репліками даних, що враховує географічне розташування як ресурсів провайдерів хмарних послуг, так і кластерів кінцевих користувачів мультихмари.

In the article, a conceptual model of the information structure of a multicloud system in the form of an IDEF0 diagram is proposed. Its decomposition for a native multi-cloud of the DBaaS type with identifications of the input and output parameters, mechanisms, and restrictions is developed. Based on these information models, a mathematical model of a generalized type of multi-cloud with data replication has been developed, which takes into account the geo-location of both the resources of cloud service providers and clusters of end users.
Models of the information structure of multicloud computer systems with data replication
Keywords: інформаційна структура; мультихмарна система; нативна DBaaS; математична модель; information structure; multicloud systems; native DBaaS; mathematical model