Інформаційне поле антропоекосистеми та його проблеми - Гринь, Світлана Олександрівна; Кузнєцов, Павло Володимирович; Главчев, Максим Ігорович (НТУ "ХПІ", 2005)
Показано, що найбільш важливими питаннями динаміки антропоекосистеми є проблема інформаційного поля. Запропоновано інформаційні потоки різних рівнів. Установлено взаємозв'язок історичної епохи з науковою чи культурною парадигмою.

It Is Shown by that most important questions speakers antropo ecosystem is a problem of information field. Information flows of different levels are Offered. It Is Stated intercoupling the history epoch with scientific or cultural paradigm.
Keywords: динаміка антропоекосистеми; інформаційні потоки рівнів; історична епоха; парадигма; стан цивілізації; система освіти