Investigation of the functioning of a vortex tube in supply of disperse flow (gas – dust particles) to the tube - Shaporev, Valery P.; Pitak, Inna V.; Pitak, Oleg Ya.; Briankin, Serhii S. (PC Technology Center, 2017)
Досліджено функціонування вихрових труб для процесу сухого очищення вихлопних газів від аерозолю, в яких аеродинамічна ситуація призводить до виникнення ефекту Ранка. Досліджено процес «сухого» пилоочищення і його теоретичне обґрунтування з урахуванням параметрів: геометрії та конструкції апарату; вхідних параметрів газового потоку і хімічного складу часток; можливості хімічної взаємодії з газовими компонентами.

Исследовано функционирование вихревых труб для процесса сухой очистки выхлопных газов от аэрозоля, в которых аэродинамическая ситуация приводит к возникновению эффекта Ранка. Исследован процесс «сухой» пылеочистки и его теоретическое обоснование с учетом параметров: геометрии и конструкции аппарата; входных параметров газового потока и химического состава частиц; возможности химического взаимодействия с газовыми компонентами.
Исследование функционирования вихревой трубы при подаче в трубу дисперсного потока (газ – частички пыли)
Keywords: сухе очищення; вихлопні гази; аерозолі; ефект Ранка; вихлопні труби; сухая очистка; выхлопные газы; аэрозоли; эффект Ранка; выхлопные трубы