Щодо амідування кукурудзяної олії - Мельник, Анатолій Павлович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Григорова, Г. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2011)
Досліджено реакцію амідування кукурудзяної олії діетаноламіном при температурах 433 – 473 К і мольних відношеннях 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Методом тонкошарової хроматографії встановлено компонентний склад реакційної суміші. За рівняннями матеріального балансу розраховано зміни вмісту компонентів реакційної маси.

The reaction of amidation of corn oil by diethanolamine under temperatures 433 – 473 K and molar ratios 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Component content of reaction mixture founded by thin-layer chromatography. Changes of component composition of reaction masses calculated by the equations of material balance.
Keywords: триацилгліцерин; поверхнево-активні речовини; тваринні жири; хроматографія