Мотивація та її ефективність в управлінні персоналом підприємства - Кучинський, Володимир Анатолійович; Бекімбетова, Ірина Вікторівна (ТОВ "Планета-Прінт", 2021)
Основною метою процесу мотивації є отримання максимальної віддачі від використання наявних людських ресурсів, що дозволяє підвищити загальну ефективність і прибутковість діяльності підприємства. Вміле використання мотивації допомагає керівникам розробляти способи досягнення максимальних результатів роботи підлеглих на основі чіткого уявлення про особливості їхньої поведінки. На поведінку людей в процесі діяльності все більший вплив здійснює трудова мотивація, яка породжується самою працею, тобто її змістом, умовами, організацією трудового процесу, режимом праці тощо.
Keywords: мотивація; ефективність; трудова поведінка; людські ресурси; потенціал працівника