Готельний бізнес: особливості фінансового обліку та внутрішнього контролю доходів та витрат - Брік, Світлана Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2018)
Готельна послуга це операції підприємства, що пов’язані з розміщенням споживача шляхом надання номера або місця для тимчасового проживання в готелі, а також інша діяльність, що пов’язана з розміщенням та тимчасовим проживанням. Суть проблеми полягає в тому, що в готельному господарстві крім основних послуг велике значення мають також допоміжні, що не належать до основних послуг готелю, замовляються та оплачуються споживачем додатково за окремим договором. Тобто це сфера діяльності, що поєднує одночасно надання кількох видів різноманітних послуг. Тому фінансовий облік та аудит доходів та витрат в готельному бізнесі має певні особливості.

Hotel service is the operations of an enterprise connected with the placement of a consumer by providing a room or place for temporary accommodation in a hotel, as well as other activities related to placement and temporary residence. The essence of the problem is that in the hotel industry, besides basic services, auxiliary services that are not related to the main services of the hotel are also important, which are ordered and paid by the consumer in addition, according to a separate agreement. That is, it is a field of activity that combines simultaneously the provision of several types of different services. Therefore, financial accounting and audit of incomes and expenses in hotel business have certain features.
Hotel business: peculiarities of financial accounting and internal control of revenues and expenses
Keywords: готельні послуги; готельно-ресторанний бізнес; облік; туристичні підприємства; тимчасове проживання; income