Мельник, Анатолій ПавловичМалік, Сергій Григорович2014-05-292014-05-292013Мельник А. П. Дослідження одержання кисень- і азотовмісних похідних жирних кислот амідуванням лляної олії / А. П. Мельник, С. Г. Малік // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 38 (1011). – С. 157-160.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/6951Досліджено одержання кисень- і азотовмісних похідних жирних кислот амідуванням лляної олії при температурах 413 К – 453 К та мольному співвідношенні реагентів 1:1. За допомогою тонкошарової хроматографії проведено експериментальні дослідження компонентного складу реакційних мас. Показано, що до складу суміші входять моноацилгліцерини, діацилгліцерини та алкілімідазоліни жирних кислотObtaining of oxygen- and nitrogen containing derivatives of fatty acids at the temperatures 413 K – 453 K and molar ratio of reagents has been studied. The experimental research of composition of the reaction mass have been carried out by thin-layer chromatography. Monoacylglycerols, diacylglycerols and imidazolines of fatty acids are the main components of mixtureukмоноацилгліцеринидіацилгліцериниалкілімідазолінихарчовій промисловостіlinseed oilderivatives of fatty acidsmonoacylglycerolsdiacylglycerolsamidationimidazolinesДослідження одержання кисень- і азотовмісних похідних жирних кислот амідуванням лляної оліїArticle