Теоретико-методичне забезпечення визначення фінансової стійкості підприємств різних організаційно-правових форм в умовах мінливого середовища - Стригуль, Лариса Станіславівна (Ужгородський національний університет, 2016)
У роботі розглянуто теоретико-методичне забезпечення визначення сутності поняття фінансової стійкості, що обумовлено необхідністю уточнення даної дефініції для підприємств різних організаційно-правових форм з урахуванням мінливості умов їх функціонування в ринковому середовищі для подальшого вдосконалення та обґрунтування економіко-методичного забезпечення отримання достовірної оцінки рівня фінансової стійкості підприємств у сучасних складних умовах господарювання.

In work teoretiko-methodical provision by determination of essence of concept of financial soundness which is caused by necessity of specification of the given definition for the enterprises of different organisation-legal forms, taking into account variability of conditions of their functioning in the market environment for the further improvement and validity of economic-methodical provision for reception of an authentic estimation of level of financial soundness of the enterprises in modern difficult conditions of managing is considered.
Teoretiko-methodical ensuring of determination of financial soundness of the enterprises of different organisation-legal forms in the conditions changeable environment
Keywords: економіка; фінансова стійкість; фінансова сталість; фінансова незалежність; платоспроможність; джерела фінансування; financial soundness; financial constancy; financial independence; ability to meet payments; financing sources