Электрогидроимпульсная установка для обработки расплавов металлов в вакуумно-дуговых печах - Юферов, Владимир Борисович; Борц, Б. В.; Буравилов, И. В.; Винников, Денис Викторович; Ванжа, А. Ф.; Муфель, Евгений Владимирович; Писарев, Г. В.; Пономарев, А. Н. (НТУ "ХПИ", 2007)
Розроблено та виготовлено електрогідроімпульсну установку для дослідження можливостей зменшення розмірів кристалічного зерна в злитках тугоплавких металів, що одержуються під час вакуумно-дугової плавки, при впливі на них акустичних імпульсів різної амплітуди і частоти. Згідно можливостей системи живлення, частота імпульсів складає 0,5-10 Гц, тривалість 3-7 мкс, потужність у межах 0,8-2·10⁶ Вт.

Electro-hydro pulsed plant for investigation the opportunity of decreasing the crystal grain size in ingots of refractory metals obtained during vacuum-arc melting that are subjected to the influence of acoustic pulses of different amplitude and frequency is developed. Proceeding from the opportunities of power system the pulse frequency is in the range of 0,5 to 10 Hz, pulse duration: 3-7 mks, power 0,8-2·10⁶ W.
Keywords: крупнозернистые дендритные структуры; кристаллизация металла; акустическая энергия; дегазация; коэффициент пропускания; передающие устройства