Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни "Ресурсозберігаючі технології та плавка сплавів зі спеціальними властивостями" - Пономаренко, Ольга Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Самостійна робота студента – це навчальна діяльність студента, яка планується, виконується за завданням під методичним керівництвом і контролем викладача, але без його прямої участі. Самостійна робота здобувача вищої освіти, яка є суттєвим елементом освітнього процесу, формує навички безперервної освіти та самостійної роботи в цілому, що є необхідним в будь – якій професійній діяльності, виробляє здатність самостійно приймати рішення. Програмою курсу «Ресурсозберігаючі технології та плавка сплавів зі спеціальними властивостями» передбачено виконання самостійної поза аудиторної роботи здобувачів освіти. Під час вивчення запропонованих питань здобувачі освіти вчаться працювати з інформаційними джерелами, узагальнювати та стисло викладати вивчений матеріал. Запропоновані форми виконання самостійної роботи сприяють формуванню творчого відношення до навчальної діяльності.
Keywords: методичні вказівки; класифікація ливарних сплавів; нікелеві сплави; тугоплавкі метали; мідні сплави; магнієві сплави; цинкові ливарні сплави; титанові сплави