Застосування смоли піролізу відходів деревообробки як добавок до дорожнього нафтового бітуму - Липко, Юрій Васильович; Пиш'єв, Сергій Вікторович; Мірошниченко, Денис Вікторович; Лихоманов, Микита Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Методом термохімічного перетворення важкої смоли піролізу відходів деревообробки були одержані залишки з підвищеними температурами розм'якшення (пеки). Проведено модифікування дорожнього нафтового бітуму БНД 60/90 смолою і отриманими продуктами. Досліджено можливість застосування важких смол піролізу деревини та пеків, одержаних з неї, як адгезійних добавок до дорожніх нафтових бітумів.

Residues with elevated softening temperatures (pitch) were obtained by thermochemical conversion of heavy resin pyrolysis resin from woodworking waste. Modification of road petroleum bitumen BND 60/90 with resin and obtained products was carried out. The possibility of using heavy pyrolysis resins of wood and pitch obtained from it as adhesives to road petroleum bitumens has been investigated.
The use of wood waste as an adhesive additive to road petroleum bitumen
Keywords: модифікований бітум; адгезія; піроліз; смола піролізу; modified bitumen; adhesion; pyrolysis; pyrolysis resin