Роль держави в забезпеченні захисту прав інтелектуальної власності - Потапов, Федір Вікторович; Перерва, Петро Григорович (Український державний університет науки і технологій, 2025)
У доповіді розглядається роль держави у забезпеченні захисту прав інтелектуальної власності. Аналізуються механізми державного регулювання, законодавчі ініціативи, діяльність правоохоронних органів та судової системи у сфері інтелектуальної власності. Особлива увага приділяється міжнародному досвіду та перспективам удосконалення державної політики у цій сфері.

The report examines the role of the state in ensuring the protection of intellectual property rights. The mechanisms of state regulation, legislative initiatives, activities of law enforcement agencies and the judicial system in the field of intellectual property are analyzed. Particular attention is paid to international experience and prospects for improving state policy in this area
The role of the state in ensuring the protection of intellectual property rights
Keywords: інтелектуальна власність; захист прав; державне регулювання; законодавство; правоохоронні органи; судова практика; міжнародний досвід.; intellectual property; protection of rights; state regulation; legislation; law enforcement agencies; judicial practice; international experience