Методичні вказівки до виконання практичних робіт робіт з навчальної дисципліни "Сертифікація та метрологічне забезпечення якості" - Акімов, Олег Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Сертифікація - це сукупність взаємопов'язаних норм і методів, що дозволяють розробляти і впроваджувати правила і процедури оцінки якості, а також для гармонізації в міжнародних системах управління якістю і сертифікації. Метою сертифікації є підвищення якості продукції, що випускається, сприяння розвитку економіки країни походження, розвиток міжнародної торгівлі. Сертифікація відбувається у вигляді видачі сертифіката, зареєстрованого на державному або міждержавному рівні, сертифіката відповідності, знаків відповідності та інших документів міжнародного зразка.
Keywords: методичні вказівки; практична робота; сертифікація; метрологічне забезпечення якості; принципи сертифікації; міжнародна інтеграція