Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи "Дослідження структури та петрографічних характеристик природних кам'яних матеріалів в технології тугоплавких неметалевих силікатних матеріалів" з навчальної дисципліни "Інструментальні методи аналізу сировини і матеріалів в технології тугоплавких неметалевих силікатних матеріалів" - Тараненкова, Вікторія Віталіївна; Федоренко, Олена Юріївна; Корекян, Павло Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки стосуються оволодіння методикою складання стислої петрографічної характеристики основних породоутворюючих мінералів і гірських порід. Для опанування комплексом необхідних методик студентам пропонується ознайомитись із загальними відомостями щодо мінералів і гірських порід, їх класифікацією, умовами їх походження і областями практичного застосування. Студенти знайомляться з методиками визначення основних петрографічних характеристик мінералів і гірських порід: структура, текстура, твердість, спайність, злам та ін.
Keywords: мінерал; гірська порода; генетична класифікація; силікати; петрографічна характеристика; структура; текстура; твердість; спайність; злам; блиск