Регіональна економічна безпека як фактор підвищення конкурентоспроможності економіки - Носирєв, Олександр Олександрович (Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника, 2014)
У статті розглянуто значення фінансової безпеки регіону для його соціально-економічного розвитку. Приділено увагу факторам, які негативно впливають на фінансово-економічну стійкість регіону. Запропоновано шляхи створення механізму забезпечення фінансової безпеки шляхом активації регіональних інтересів і стимулювання розвитку регіонів. Сформульовано заходи щодо забезпечення економічної безпеки регіонів. З метою підвищення конкурентоспроможності регіону та забезпечення регіональної безпеки пропонується використовувати систему моніторингу регіональної економічної безпеки.

In the article deals with the importance of financial security in the region for its socio-economic development. Attention is paid to the factors that affect the financial and economic stability of the region. The ways of establishing a mechanism to ensure the financial security of the region through the activation of regional interests and to stimulate regional development. Formulated measures to ensure the economic security of the regions. In order to increase competitiveness and regional security monitoring system is proposed to use regional economic security.
Regional economic security as a factor competitiveness
Keywords: економічна безпека; фінансова безпека; дестабілізуючі фактори; стійкість фінансової системи; фінансові ресурси; economic security; financial security; destabilizing factors; financial resources