Оптимальные характеристики трубчатых водо-водяных подогревателей для систем теплоснабжения - Ганжа, Антон Николаевич; Марченко, Наталья Андреевна (НТУ "ХПИ", 2008)
Розроблено методику оптимізаційних розрахунків трубчастих водо-водяних підігрівачів для систем теплопостачання. Показано, що оптимальні характеристики залежать від узагальненої економічної характеристики поверхні та нагнітачів. Проведено аналіз оптимальних характеристик підігрівачів.

The methodic of optimization calculation of tubular water-water heat exchanger is created. It is shown, that optimization characteristics depend on generalized economic characteristic of surface and pumps. The analysis of optimal characteristic of heat exchanger is realized.
Keywords: тепловая нагрузка; теплообмен; критерий Кирпичева; оптимальное число Рейнольдса; трубный пучок; метод множителей Лагранжа