Дослідження структури цінностей та уявленнь про майбутнє у старшокласників - Квасник, Ольга Віталіївна; Ільїна, Ю. Ю. (НТУ "ХПІ", 2010)
Дана стаття присвячена дослідженню і аналізу підходів до поняття «ціннісні орієнтації», вивченню ціннісних орієнтацій молоді і уявлень про їхнє майбутнє. Автор зробив висновок, що існує чіткий і послідовний взаємозв'язок ціннісних орієнтацій з уявленнями про майбутнє у старшокласників. У статті проаналізовані поняття і статистичні дані, що є підставою для розвитку подальших досліджень з даної проблеми

The given article is devoted to research and analysis of approaches to notion the «valued orientations», to the study of the valued orientations of young people and pictures of their future, conditioned by appearance of a number of works. An author did a conclusion, that there is intercommunication of the valued orientations with the pictures of future at students of higher forms clear and successive. In the article the notions and statistical data being foundation for development of further researches in the given region are analyzed
Research of structure of values and pictures of future for senior pupils
Keywords: педагогіка; психологія; ціннісні орієнтації; мораль; підлітковий вік; термінальні цінності; індустріальні цінності; життєві сфери