Стан і перспективи інклюзивного виховання в навчальних закладах - Болібрук, К. С. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Дослідження спрямоване на аналіз важливості та стану викладання фізичної культури для інклюзивних груп в початкових і середніх навчальних закладах. Встановлено, що зростає увага до створення інклюзивних середовищ у школах та спортивних клубах, щоб забезпечити участь у заняттях фізичного виховання для всіх дітей, незалежно від їхніх фізичних, психологічних та інтелектуальних можливостей.
Keywords: освітні процеси; фізична культура; інклюзивні групи; охорона здоров'я дітей; інвалідність