Канал вимірювання похилої дальності до літальних апаратів з кібернетичним захистом інформації для мобільної однопунктної інформаційно-вимірювальної системи - Коломійцев, Олексій Володимирович; Сачук, Ігор Іванович; Артюх, Олексій Анатолійович; Волошин, Денис Геннадійович; Женжера, Сергій Володимирович; Звєрєв, Олексій Олексійович; Комін, Дмитро Сергійович; Недашковський, Юрій Васильович; Панченко, Володимир Іванович; Усик, Вікторія Валеріївна (ДП "Український інститут промислової власності, 2021)
Канал вимірювання похилої дальності до літальних апаратів з кібернетичним захистом інформації для мобільної однопунктної інформаційно-вимірювальної системи, який містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, модифікований селектор подовжніх мод, призми для частоти міжмодових биттів vM, модифікований блок дефлекторів, перемикач для частот міжмодових биттів vM і 2vM, передавальну оптику, приймальну оптику, фотодетектори, широкосмуговий підсилювач, багатофункціональний інформаційний блок з б - введенням сигналу від каналу вимірювання кутових швидкостей літального апарата (ЛА), резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, формувач імпульсів, тригер "1"|"0", схему "і", лічильники, фільтр з заданою смугою пропускання, диференційовані ланцюжки, випрямлячі, детектор, диференційовану оптику, підсилювач, фільтр та електронну обчислювальну машину (ЕОМ). При цьому після ЕОМ виведено блок відображення інформації про похилу дальність до ЛА, як ЕОМ введено спеціалізовану ЕОМ та додатково введено радіолокаційний модуль, який складений з антени, приймально-передавальної апаратури і апаратури захисту від завад.
Keywords: літальні апарати; кібернетичний захист інформації; мобільні однопунктні інформаційно-вимірювальні системи; вимірювання похилої дальності; патенти; корисні моделі