Електрофізична наносекундна установка екологічно чистої високопродуктивної дезінтеграції камeнеколірних руд - Гладков, Віктор Семенович; Гученко, Олександр Анатолійович; Ваврів, Людмила Владиславівна; Шестеріков, О. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
Описана електрофізична імпульсна установка екологічно чистої дезинтеграцї каменеколірних руд. Використання наносекундних імпульсів напруги амплітудою 450-500 кВ дозволило зробити процес дезинтеграції високопродуктивним при одночасному збільшенні розкриття й заощадження кристалів дорогоцінних мінералів. Приведено опис конструкції та технічні характеристики установки.

Electrophysical pulsed plant for environmentally clean disintegration of precious stone ores has been described. The use of nanosecond voltage pulses with amplitude of 450-500 kV allowed to make highly productive the process of disintegration and simultaneously to increase the opening and saving of crystals of precious minerals. Description of construction and performance data of the plant are presented.
Keywords: дорогоцінне каміння; кристали; наносекундні імпульси; дезинтеграція; мінерали