Гуманітарна складова підготовки студентів до командної діяльності - Пономарьов, Олександр Семенович (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглянуто роль і значення командної діяльності в сучасних умовах та обґрунтовано необхідність спеціальної цілеспрямованої підготовки студентів до успішних дій у складі команди. Показано цілі, місце і призначення гуманітарної складової цієї підготовки. Наведено основні технології, способи та інструментальні засоби гуманітарної підготовки майбутніх фахівців та їх роль у формуванні соціальної компетентності, професійно значущих особистісних якостей, загальної та професійної культури.

A role and value of command activity is considered in modern terms and the necessity of the special purposeful preparation of students is grounded to the successful actions in command. Aims, place and setting the humanitarian constituent of this preparation, are shown. Basic technologies, methods and tools of humanitarian preparation of future specialists and their role, are resulted in forming of social competence, professionally meaningful personality qualities, general and professional culture.
Humanitarian constituent of preparation of students to command activity
Keywords: підготовка професійна; підготовка кадрів; підготовка фахівців; компетентність соціальна; культура загальна; культура професійна; якості професійні; якості особистісні; team activities; professional culture; social competence